Tarihçe

Vali Kadir Uysal Ortaokulu ilk olarak Osmanlı Padişahı Abdulhamit Han zamanında anayurda göç eden Giritli göçmenlerin iskanı sırasında mahalle mektebi olarak yapılmış olan binada uzun süre tek sınıflı olarak Cumhuriyet döneminde varlığını sürdürmüş, daha sonra iki ek bölme ilave edilerek öğretime; 1969 yılında Kazım Dirik İlkokulu´ nun eğitim öğretime başlamasına kadar devam etmiştir. Bu tarihte boşaltılan eski okul binası uzun süre boş ve harabe durumda bırakılmıştır. 1972 yılında halkın ortaokul açma girişimleri sonucu 1973 yılında onarım ve bakımı yapılarak Davutlar Ortaokulu binası olarak yeniden eğitim öğretime açılmıştır.

Zaman içerisinde okul binası ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelince Özel İdare ve halk, işbirliği sonucu yeni bir okul binası yapılmıştır. Okulumuz 1994 - 1995 eğitim ve öğretim yılı ikinci kanaat dönemi başında yeni binaya taşınarak 1995 - 1996 öğretim yılı başından itibaren Vali Kadir Uysal İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren yasa gereği ortaokul olmuş ve Vali Kadir Uysal Ortaokulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde yapılan depreme dayanıklılık kontrollerinde depreme dayanıksız olarak tespit edilen okulumuza yıkım kararı çıkması üzerine yıkım için okul boşaltılmış ve 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren yeni yapılacak okul tamamlanıncaya kadar Davutlar Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu'nda sabahçı olarak eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 01.06.2022 21:33 - Görüntülenme: 1973