Vali Kadir Uysal Ortaokulu

DAVUTLAR MAH. NAMIK KEMAL CAD. NO: 4 İÇ KAPI NO: 1 KUŞADASI / AYDIN
Vizyon
Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş ve hayata aktarma bilincine erişmiş, teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma becerisi edinmiş, sorgulayan, araştıran, düşünen, tartışan, geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, çevresinde de örnek alınan, ülkemiz geleceğini yönlendirecek mutlu çocuklardan oluşan başarılı lider okul olmak.
Misyon
Biz Atatürk ilke inkılâplarına inanan, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda çalışan, araştırmacı, sorgulayıcı, girişimci, sosyal yönü gelişmiş, geçmişi ve geleceği ile bağlantı kurabilen, yönünü ileriye çevirmiş, yarınlara, değişime ve yeniliğe açık, bilgi üreten ve bilgiyi milletinin kalkınmasında kullanabilen, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, karalı ve yarınlara ümitle bakan öğrenciler yetiştiren bir okuluz. Okul olarak biz farklıyız, fark edilen olmalıyız.
Öğretim Şekli :Tekli
Kalorifer(Kömür)
Toplu taşıma, özel araç, vb.
Davutlar Mahallesi, Öğretmen Taner Gürel Sokak, No12, Kuşadası/AYDIN
İlçe Merkezine 20km, İl Merkezine 70km
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Futsal takımı her yıl yapılan futsal müsabakalarına katılım sağlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzun hazırladığı 4006 - Tübitak Projesi kabul edilmiş olup gerekli çalışmalar yürütülmektedir.
Okulumuz her yıl yerel birçok projede yer almaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Plus Stratejik Okul Ortaklıkları çerçevesinde İspanya, Almanya ve Yunanistan ile ortaklaşa yürüttüğümüz YES Happiness(Young Epicure Searching For Happiness) adlı projemiz Ekim 2015 tarihinde başlamış ve Haziran 2017 tarihine sona ermiştir. Erasmus Plus Stratejik Okul Ortaklıkları çerçevesinde İsveç, İtalya ve İspanya ile ortaklaşa yürüttüğümüz Creative Minds adlı projemiz Ekim 2017 tarihinde başlamış ve Haziran 2020 tarihine kadar devam edecektir.